Lesy ČR: Nová podniková kolektivní smlouva platná od 1. března byla podepsána

01.02.2016 8:40

Kolektivní smlouva, která vstoupí v účinnost 1. března 2016 a bude platit dva roky, byla podepsána 26. ledna. Na jejím znění se dohodli zaměstnavatel v čele s generálním ředitelem státního podniku Lesy ČR Danielem Szórádem se Sdružením základních organizací odborového svazu dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství v ČR (dále jen ZO OS DLV) a Nezávislé odborové organizace Lesního závodu Židlochovice v čele s předsedou Zbyňkem Nečasem.

Lesy ČR: Nová podniková kolektivní smlouva platná od 1. března byla podepsána
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

O dokumentu se začalo jednat letos v červnu. „Rád bych kolegům poděkoval za spolupráci a zástupcům odborů pak za korektní přístup k jednání. Diskusi nad novou smlouvou jsme začali už v létě, abychom se nedostali do časového tlaku a obě strany si mohly protinávrhy řádně prostudovat. Dojednané změny se týkají zejména pravidel pro odměňování a stanovování benefitů,“ uvedl Daniel Szórád.

Podle nové kolektivní smlouvy bude odměňování přímo provázáno s plněním úkolů zaměstnance i hospodářským výsledkem útvaru či organizační jednotky, kde zaměstnanec působí. Změn je ale více. Týkají se také například růstu mezd, dále odměn při významných životních výročích a vzniku nároku na důchod, příspěvku na penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření. „Dohoda na nové podnikové kolektivní smlouvě je dobrým předpokladem pro zlepšení pracovních podmínek a pracovního prostředí všech zaměstnanců podniku Lesy ČR. Mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi došlo k dalšímu posílení vzájemných vztahů, které plně respektují vzájemné postavení a pravomoci. Věříme, že i do budoucna budou veškeré záležitosti a otázky, které jsou předmětem jednání mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi, řešeny vzájemnou dohodou jako v případě nové podnikové kolektivní smlouvy,“ poznamenává předseda Sdružení ZO OS DLV Lesů ČR a Nezávislé odborové organizace LZ Židlochovice Zbyněk Nečas.

Kolektivní smlouva LČR platná od 1. 3. 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…