Lesy ČR: Porota bude vybírat ze sedmi návrhů nových lesnických stejnokrojů

23.09.2015 19:04

Lhůta k předkládání návrhů nového lesnického stejnokroje v dámském i pánském provedení skončila dnes v 15 hodin. Návrháři oděvů a módní designéři předložili sedm nabídek. Jediným hodnotícím kritériem je komplexní kvalita provedení.

Lesy ČR: Porota bude vybírat ze sedmi návrhů nových lesnických stejnokrojů
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Státní podnik Lesy České republiky vypsal 12. srpna veřejnou zakázku na návrh nového lesnického stejnokroje v dámském i pánském provedení. V porotě, která bude návrhy hodnotit, zasednou experti českého textilního průmyslu. „Vyberou až tři nejzdařilejší návrhy a jejich tvůrce následně vyzveme k ušití pánského i dámského modelu. Poté porota určí vítězný vzor budoucí lesnické uniformy,“ uvedl Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR.   

Státní podnik Lesy ČR chce lesnické stejnokroje obměnit po dvaceti letech. V prvním kole půjde o výtvarný návrh nových stejnokrojů, jejich technický nákres a dokumentaci. Návrhy budou posuzovány anonymně. Výtvarníci tak nesměli žádný z dokumentů podepsat či uvést odkaz, heslo ani jinou grafickou značku.

S vítězným návrhářem podnik uzavře smlouvu na poskytnutí výhradní a neomezené licence na vzor stejnokroje v hodnotě 250 tisíc korun bez DPH.

Tato zakázka je určena zejména pro návrháře. Dodavatele nových stejnokrojů bude podnik poptávat ve veřejné zakázce, která bude následovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…