Lesy ČR: Pozorujte v Teplickém skalním městě hnízdící sokoly

05.05.2016 12:26

V Teplickém skalním městě je během nadcházejících květnových víkendů možné od 10 do 17 hodin pozorovat na vyhlídce u skály Herynek sokoly hnízdící na Chrámových stěnách. Projekt podporují Lesy ČR.

Lesy ČR: Pozorujte v Teplickém skalním městě hnízdící sokoly
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Pomocí silného stativového dalekohledu mohou návštěvníci turistického okruhu na vlastní oči spatřit sokoly stěhovavé. Na konci dubna sokolí pár vyseděl čtyři mláďata. Za čtyři až pět týdnů se budou učit létat. Proto je část turistického okruhu uzavřena. „Jedná se o kriticky ohrožený druh. Pro úspěšnost zahnízdění a vyvedení mláďat tedy bylo třeba část turistického okruhu uzavřít. Sokoli potřebují klid,“ vysvětluje Markéta Kavková z libereckého krajského ředitelství Lesů ČR. O hnízdění sokola stěhovavého, jeho životních podmínkách rozmnožování i péči o mláďata budou na místě vyprávět dva zoologové. Návštěvníci si mohou pomocí dalekohledu prohlédnout přirozené prostředí vzácného ptačího druhu, což je výjimečná podívaná do skalní dutiny -  útočiště rodičovského páru i mladých sokolíků.

Projekt podporuje státní podnik Lesy ČR ve spolupráci se Správou Chráněné krajinné oblasti Broumovsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…