Lesy ČR: Před rokem lesníci objevili základy, dnes je na místě opět kaple

26.09.2017 17:10

Kapli svaté Anny v lesích mezi Pavlovou Hutí a Zadními Milíři na Tachovsku v Plzeňském kraji letos obnovil státní podnik Lesy ČR. Náklady dosáhly 542 tisíc korun bez DPH. V sobotu 30. září v 11 hodin kapli veřejně požehná tachovský vikář římskokatolické farnosti Václav Vojtíšek.

Lesy ČR: Před rokem lesníci objevili základy, dnes je na místě opět kaple
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Na místě původní dřevěné kaple, k níž každé léto chodívalo procesí, byla v roce 1935 postavena zděná. Po roce 1948 se dostala do nepřístupného hraničního pásma. O dvaadvacet let později už byla stavba bez krovů, později ji rozebrali zloději na stavební materiál.

2016 - odkrytí základů

Pozemek s kaplí nyní za stát spravuje podnik Lesy České republiky. „Loni na jaře jsme z trosek vykopali základy. Na zachovaném schodu jsme objevili vytesaný letopočet 1935. Kapli jsme tedy na původním místě a v původní podobě na základě historických fotografií a podkladů obnovili,“ řekl lesní správce Ludvík Jüthner.

2017 - obnovená kaple

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…