Lesy ČR: První duben je Den ptactva. Opeřence překvapil příval sněhu

31.03.2016 20:07

Mezinárodním dnem ptactva byl před 110 lety ustanoven při podpisu Konvence o ochraně užitečného ptactva 1. duben. Je vstupní branou do měsíce, ve kterém pokračuje návrat druhů, jež přezimovaly v jižněji položených krajích. Mnoho z nich už začíná hnízdit.

Lesy ČR: První duben je Den ptactva. Opeřence překvapil příval sněhu
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

První špačci, skřivani a holubi hřivnáči se objevili koncem února. Překvapil je příval sněhu, ale k návratu do jižních krajin je už nedonutil.

„V dubnu od nás odlétají zimní hosté, ptáci hnízdící daleko na severu, kteří tu našli příznivější klima i zdroje potravy pro přezimování,“ vysvětlil ornitolog Miroslav Pecha.   

Jedinečným územím, ve kterém hnízdí stovka ptačích druhů a mnoho dalších tu loví či zimuje, je Lesnický park Křivoklátsko, založený před šesti lety. Patří do tak zvané „Ptačí oblasti“ soustavy NATURA 2000. V loňském roce zahájili tamější lesníci tradici vycházek do přírody. Na letošní výlet do ptačí říše pozvou veřejnost v květnu. Termín včas zveřejníme na webu i Facebooku Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…