Lesy ČR: V lesích padají větve i stromy poškozené vichřicí, nevstupujte tam

31.10.2017 16:13

Větve i nalomené stromy padají od nedělní vichřice v lesích. Na nebezpečí důrazně upozorňujeme a doporučujeme všem, aby dnes ani v následujících dnech nevstupovali do lesních porostů.

Lesy ČR: V lesích padají větve i stromy poškozené vichřicí, nevstupujte tam
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Riziko je velké. Podle prvních odhadů byly poškozeny 1,4 miliony stromů ve státních lesích spravovaných podnikem Lesy ČR. Údaje nejsou konečné, budeme je upřesňovat.

„Stabilita stromů a celých porostů je narušená a k vývratům může dojít kdykoli,“ uvedl generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Nejvíce jsou postižené lesy v Karlovarském kraji, odhadem 275 tisíc m3 dříví. Jde o všechny horské lokality. „Stromy se stále lámou a padají, další leží přes cesty a ještě jsme se všude nedostali,“ popsal situaci krajský ředitel Lesů ČR z Karlových Varů Miroslav Rozner.

Obdobný problém mají lesníci na Vysočině, kde je odhadem poškozeno 210 tisíc m3 dříví. U Nového Města na Moravě je to asi 85 tisíc stromů. „Okolí Nového Města hodně navštěvují turisté. Nikoho však do lesů teď nezveme, je to opravdu nebezpečné. Zavalené jsou i lesní cesty, na zemi leží tisíce stromů, mnohé se zaklesly v koruně dalších, a tím jsou ještě nebezpečnější,“ varuje krajský ředitel Lesů ČR z Jihlavy Jan Sovák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…