Lesy ČR: V soutěži Mladí lidé v evropských lesích prokazují účastníci teoretické znalosti i praktické dovednosti

24.03.2015 11:58

Zlepšit povědomí o významu lesů a lesnictví je cílem soutěže Mladí lidé v evropských lesích. Při soutěži, kterou vyhlásil ministr zemědělství Marian Jurečka, mají mladí lidé od 13 do 19 let navíc možnost diskutovat, spolupracovat a navazovat nové kontakty se svými evropskými vrstevníky.

Lesy ČR: V soutěži Mladí lidé v evropských lesích prokazují účastníci teoretické znalosti i praktické dovednosti
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Oceňuji, že v soutěži nejde jen o zkoušení teoretických znalostí. Účastníci totiž prokazují i praktické dovednosti, které v budoucnu využijí ve svém životě,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Nyní se na středních lesnických školách a lesnických fakultách konají regionální kola, která skončí v polovině dubna. Jejich vítězové postoupí do národního kola. To se uskuteční 29. až 30. dubna v Kostelci nad Černými lesy. Na podzim soutěž vyvrcholí mezinárodním kláním v rumunském Brašově.

Úvodního kola, které se konalo ve spolupráci se státními podniky Lesy ČR a Vojenskými lesy a statky, se na 19 místech České republiky zúčastnilo 130 družstev.

Státní podnik Lesy ČR uspořádal 14 místních kol, a to například v Šumperku, Buchlovicích, Brně, Rychnově nad Kněžnou, Českých Budějovicích, Frýdlantu, Hradci Králové i jinde. Do regionálních kol postoupilo z 87 tříčlenných týmů nejlepších devatenáct. „V botanické části soutěže se mladší i starší žáci nejvíce potýkali s poznáváním letorostů a semen dřevin, v zoologické časti pak s poznáváním stop zvěře,“ uvedl obchodní ředitel podniku Radovan Srba.

Soutěž oceňují učitelé i žáci. „Prověřování znalostí, dovedností i zručnosti v oblasti lesnictví je pro žáky motivující. Byli jsme spokojeni s organizací a také atmosféra byla příjemná. Rozhodně se velmi rádi zúčastníme příštího ročníku,“ řekla Kamila Sobotková, učitelka přírodopisu ze Základní školy na náměstí Republiky ve Znojmě.

Soutěž se skládá z vědomostního testu a praktických úkolů. Žáci a studenti své znalosti získávají nejen při výuce, ale i ze studijních materiálů na internetových stránkách www.ypef.cz a www.ypef.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…