Lesy ČR: Vítr poničil ve státních lesích 214 tisíc metrů krychlových dříví

14.07.2015 15:46

Větrná smršť zasáhla v noci ze 7. na 8. července přibližně 214 tisíc metrů krychlových dřeva. Finanční škody jsou odhadovány na 170 milionů korun. Nejvíce je postižené Hanušovicko.

Lesy ČR: Vítr poničil ve státních lesích 214 tisíc metrů krychlových dříví
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

V lesích na Hanušovicku u města Králíky a obce Dolní Morava se začalo s odklízením 130 tisíc metrů krychlových kalamitního dříví. Na sousedním Orlickoústecku vichřice poškodila 35 tisíc metrů krychlových dříví. „Rozsah prací odpovídá více než ročnímu objemu těženého dříví,“ řekl Václav Lidický, výrobně technický ředitel podniku Lesy ČR. V okolí Dolní Moravy, Mladkova, Lichkova, Boříkovic a také u Šedivce, Nekoře a Pastvin je až do října zakázán vstup do lesa. „Žádáme veřejnost, aby nařízení respektovala. V lesích se bude pohybovat těžká technika a chceme předejít případnému střetu. Lidé by se měli také vyhnout lesům s polomy. I tam hrozí nebezpečí,“ dodal ředitel Lidický.

Silný vítr porážel stromy také na Karlovarsku, Plzeňsku, Teplicku, Jihlavsku i jinde. Šlo však o jednotky tisíců metrů krychlových, tedy o nic zásadního.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…