Lesy ČR: Vypravte se v západních Čechách za kynžvartskými kyselkami

08.05.2015 20:15

Koncem dubna se nedaleko Lázní Kynžvart na Chebsku znovu otevřela veřejnosti naučná stezka “Za kynžvartskými kyselkami”. Do rekonstrukce stezky vložil podnik Lesy ČR 74 500 korun bez DPH, financoval ji z Programu 2020.

Lesy ČR: Vypravte se v západních Čechách za kynžvartskými kyselkami
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Pokud vymýšlíte program na volné květnové dny a uvažujete o návštěvě západních Čech, máme pro vás tip. Koncem dubna se otevřela u Lázní Kynžvart stezka, na níž můžete ochutnat minerální prameny – tak zvaný Kančí, Jezevčí nebo Liščí. Zajít můžete i do nedaleké přírodní rezervace Holina, v níž uvidíte mozaiku porostů pralesovitého charakteru s dominantním bukem, dále smrky, jilmem horským, javory a jedlemi.

Nejlépe je stezka dostupná z Lázní Kynžvart. Odtud se vydáte po silnici směrem na Mariánské Lázně a po necelém kilometru odbočíte vlevo na lesní stezku. Že jste na místě, poznáte také podle informačního panelu, venkovního posezení a malého parkoviště.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…