Lesy ČR do konce května vykázaly zisk 3,56 miliard korun

08.07.2015 21:00

Za prvních pět měsíců letošního roku dosáhl hrubý zisk státního podniku Lesy České republiky 3,56 miliard korun. Plánovaný hrubý zisk za rok 2015 by měl činit 5,04 miliardy korun.

Lesy ČR do konce května vykázaly zisk 3,56 miliard korun
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Za vlastní výrobky a služby Lesy ČR za leden až květen 2015 utržily 5,72 miliardy korun, letos by to mohlo být až 11,27 miliard korun. V daném období se v lesích spravovaných státním podnikem vytěžily 3,4 miliony metrů krychlových dříví. Do konce roku se počítá s těžbou vyčíslenou na 7,67 milionů metrů krychlových dříví.

Loni Lesy ČR zvýšily čistý zisk na rekordních 6,8 miliard korun. „Jedním z podstatných důvodů růstu zisku bylo rozpuštění rezerv ve výši zhruba dvou miliard korun,“ vysvětlil Karel Buchta, ekonomický ředitel podniku. Hrubý zisk podniku loni vzrostl na 7,96 miliard korun z předchozích 4,96 miliard korun.

Do státního rozpočtu by měl podnik letos odvést téměř 8,3 miliardy korun.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…