Lesy ČR dosud v rámci církevních restitucí uzavřely dohody o vydání 244 staveb a 16 924 pozemků

12.10.2015 12:16

Lesy České republiky evidují v rámci církevních restitucí 2 250 výzev k vydání majetku. Zástupci církví a náboženských společností dosud požádali o vydání 48 943 pozemků a 1 392 staveb.

Lesy ČR dosud v rámci církevních restitucí uzavřely dohody o vydání 244 staveb a 16 924 pozemků
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Dosud jsme uzavřeli 1786 dohod o vydání nárokovaného majetku. Jde o 244 staveb a 16 924 pozemků na 74 347 hektarech,“ uvedl generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Podnik eviduje 110 rozhodnutí Státního pozemkového úřadu, ve kterých bylo rozhodnuto, že jsou oprávněné osoby vlastníkem 30 staveb a 878 pozemků o celkové výměře 17 501 hektarů.

Lesy ČR zároveň předaly oprávněným osobám po prověření podmínek stanovených zákonem celkem 417 pozemků o celkové výměře 1118 hektarů a dále pět staveb.

V rámci církevních restitucí se Lesy ČR účastní 42 soudních sporů. Ve dvaadvaceti z nich podnik žaluje zástupce církví, u dalších dvaceti sporů jsou Lesy ČR na straně žalované.

„Jedná se často o formální chyby v rozhodnutí o vydání pozemků či staveb, nebo máme díky dokumentům pochybnosti o oprávněném nároku zástupců církví na požadovaný majetek,“ pokračoval Daniel Szórád. Podle jeho slov se podnik snaží vydávání církevního majetku nekomplikovat. „Zároveň však musíme mít jistotu, že majetek vydáváme oprávněně,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…