Lesy ČR letos nabídly k pronájmu 23 honiteb

01.11.2016 9:50

V České republice je přibližně 5800 honiteb. Tisíc z nich spravují Lesy ČR, osm set pronajímají. Výběrová řízení podnik vypisuje každým rokem. Letos chce podnik pronajmout 23 honiteb. Oproti předchozím letům se změnilo bodové hodnocení nabídek. Týká se výše nájmu a mysliveckého záměru.

Lesy ČR letos nabídly k pronájmu 23 honiteb
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Soubor honebních pozemků, na kterých lze vykonávat právo myslivosti, tak je definována honitba. Podmínkou pro její vznik je 500 souvislých hektarů honebních pozemků. Ve státních lesích, které spravuje podnik Lesy ČR, jsou buď vlastní, nebo společenstevní honitby s větším počtem vlastníků. Nejvíce honiteb Lesů ČR je v pohraničí, tedy v lokalitách s rozsáhlými lesy. Honitby jsou ale v celé republice. Podnik pronajímá přibližně 80 procent z nich. Letošní výběrová řízení podnik vypsal ve druhé polovině října. „Nabídli jsme k pronájmu 23 honiteb. Alespoň ve třech případech se bude výběrové řízení opakovat, protože jsme nedostali žádné nabídky,“ uvedl výrobně technický ředitel Lesů ČR Václav Lidický. V předchozích letech se hodnotila výše nájmu 90 procenty a zbývajících deset procent připadlo na myslivecký záměr. Letos je nabízená výše nájmu hodnocena 85 procenty a myslivecký záměr má 15 procentní váhu. „Upřesnili jsme zadání mysliveckého záměru. Klademe větší důraz na jeho kvalitu a plnění ve stanovených termínech,“ vysvětlil Václav Lidický. Smlouvy uzavírané na deset let chce podnik podepsat do konce roku 2016. Nájemci tak budou na území honitby kromě jiného využívat síť lesních cest, udržovat v dobrém stavu myslivecká zařízení, hospodařit v honitbě podle záměru předloženého ve výběrovém řízení, chránit a cílevědomě chovat i lovit zvěř a vlastnit shozená paroží. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…