Lesy ČR otevřely obálky s nabídkami do tendrů na lesnické činnosti od roku 2015

07.10.2014 19:19

Nabídky do otevřeného zadávacího řízení Lesů České republiky, s. p., na zadání veřejné zakázky „Provádění lesnických činností s prodejem dříví „při pni“ – 2015+“ podalo celkem 33 firem.

Lesy ČR otevřely obálky s nabídkami  do tendrů na lesnické činnosti od roku 2015
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Veřejným otevíráním obálek s došlými nabídkami tak Lesy ČR zahájily vyhodnocování soutěže na zajištění lesnických činností na 27 smluvních územních jednotkách (SÚJ). V tomto daném případě jde o komplexní zakázku zahrnující pěstební práce, těžbu a prodej dřeva s dobou platnosti pěti let, konkrétně období od 1. 1. 2015 do 31. 12. 2019. Nyní začnou nabídky zkoumat hodnotící komise, které během několika týdnů rozhodnou o vítězích.

„Mezi zájemci se objevují jak menší až střední, tak i větší podniky. Firmy podaly celkem 235 nabídek. 4 firmy podaly nabídky na všech 27 SÚJ, některé pak třeba nabídku jen na jednu SÚJ. Průměrně na jednu SÚJ bylo podáno 8,7 nabídek,“ upřesňuje generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Zakázka je vypsána plně v souladu se zákonem o veřejných zakázkách a dalšími souvisejícími právními předpisy. Rozhodujícím kritériem bude nabízená cena.  Snahou Lesů ČR coby zadavatele je, aby práce po podepsání smluv s jednotlivými vítězi mohly začít k datu 1. ledna 2015.

Lesy ČR realizací tohoto tendru pokračují v naplňování tak zvaného senátního systému, kdy podnik každoročně soutěží jednu pětinu spravovaného území.

Lesy ČR dnes zahájily vyhodnocování ještě dalších dvou veřejných zakázek:

„Provádění pěstebních činností – rok 2015“ – vykonávání pěstebních činností na 3  SÚJ na dobu jednoho roku

? počet firem, které podaly nabídky: 13
? celkový počet podaných nabídek: 21
? počet firem, které podaly nabídky na všechny 3 SÚJ: 3
? průměrný počet nabídek na 1 SÚJ: 7

„Provádění těžebních činností s prodejem dříví „při pni“ – rok 2015“ - vykonávání těžebních činností spojených s prodejem dřeva na 3  SÚJ na dobu jednoho roku

? počet firem, které podaly nabídky: 12
? celkový počet podaných nabídek: 21
? počet firem, které podaly nabídky na všechny 3 SÚJ: 3
? průměrný počet nabídek na 1 SÚJ: 7

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 38 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).

Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na téměř celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

reklama

autor: Lesy ČR

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…