Lesy ČR patří do první desítky TOP plátců daně z příjmu právnických osob

31.05.2016 18:06

V žebříčku plátců daně z příjmu právnických osob za rok 2015 sestaveném Ministerstvem financí zaujaly Lesy České republiky s bezmála 1,2 miliardami korun sedmé místo. Patří tak mezi nejvýznamnější přispěvatele do státní pokladny.

Lesy ČR patří do první desítky TOP plátců daně z příjmu právnických osob
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Skleněnou plaketu převzalo 26. května v Břevnovském klášteře dvacet TOP plátců daně. „V roce 2014 jsme státu odvedli na dani z příjmu právnických osob 894,6 milionů korun a skončili jsme na 11. místě. V hodnocení za rok 2015 již Lesy ČR figurují dokonce v první desítce. Znamená to, že státní podnik nadále posiluje svoji pozici ve skupině vybraných firem, které jsou díky efektivnosti svého hospodaření vůdčími společnostmi při naplňování státní pokladny,“ uvedl Karel Buchta, ekonomický ředitel státního podniku.

Žebříček plátců sestavuje Ministerstvo financí od roku 2003 podle výše plateb, které obdrží v průběhu roku na účet daně z příjmů právnických osob. V roce 2015 se podařilo získat do státního rozpočtu více než 138 miliard korun, což je o patnáct miliard více než v roce předchozím. Stát loni nejvíce získal v rámci této daně od skupiny České spořitelny, na druhém místě skončila společnost ČEZ. Třetí byla Škoda Auto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…