Lesy ČR podpořily v soutěži studenty stavebních škol a fakult

02.09.2015 16:41

V soutěži „Stavby s vůní dřeva“ navrhovali moderní dřevostavby a dřevěné konstrukce studenti stavebních škol a fakult. Odborná porota vybrala nejzajímavější návrhy a jejich autory ocení 18. září od 13 hodin v pražských Letňanech na stavebním veletrhu FOR ARCH. Podnik Lesy České republiky věnuje tvůrcům tří nejlepších návrhů sto tisíc korun.

Lesy ČR podpořily v soutěži studenty stavebních škol a fakult
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Třetí ročník soutěže vyhlásila Nadace dřevo pro život. Ta každoročně oceňuje i tvůrce Dřevěné stavby roku. V tomto případě se však jedná o ryze studentskou soutěž, v níže se hodnotí výtvarné zpracování s originalitou návrhu i technická kvalita výkresu. Soutěž byla vyhlášena pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva průmyslu a obchodu.

Soutěží se ve dvou kategoriích -  Návrhy dřevěných konstrukcí a Návrhy moderních dřevostaveb. Tři nejlepší tvůrci si kromě dřevěného diplomu odnesou také finanční odměnu od podniku Lesy ČR. První získá 50 tisíc korun, druhý třicet a třetí dvacet tisíc korun. „Je naším přirozeným zájmem, aby mladí architekti a stavební projektanti vnímali dřevo jako obnovitelný stavební materiál, s nímž chtějí pracovat,“ uvedl Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR. 

Na úspěšné studenty čeká také například poukaz na třídenní exkurzi do výrobních závodů Stora Enso v Rakousku s návštěvou realizovaných projektů; roční licence programu SEMA, ve kterém se projektují dřevostavby, včetně jednodenního školení; speciální kolekce technických a uměleckých výrobků Faber-Castell pro mladé návrháře, architekty a designéry a další ceny v celkové hodnotě sto tisíc korun.

Více informací podá Lenka Trandová: trandova@drevoprozivot.cz
WEB: http://www.drevoprozivot.cz/files/219/stavby-s-vuni-dreva-2015.pdf
FACEBOOK: https://www.facebook.com/StavbySVuniDreva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…