Lesy ČR poskytnou v případě potřeby součinnost při sanačních pracech v děčínské čtvrti Horní Žleb

30.06.2014 20:17

V katastrálním území Horní Žleb spadajícího do působnosti statutárního města Děčín došlo včera večer, v neděli 29. června 2014 kolem 19. hodiny, na pozemku p.č. 1071 k náhlému uvolnění pískovcového kamene, který následně po cca 200 metrů dlouhém pádu ze svahu skončil na cizím pozemku.

Lesy ČR poskytnou v případě potřeby součinnost při sanačních pracech v děčínské čtvrti Horní Žleb
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Na místo se bezodkladně dostavili pracovníci státního podniku Lesy České republiky, neboť pozemek, ze kterého se kámen uvolnil, Lesy ČR spravují. Přímo v terénu pracovníci podniku v úzké koordinaci se složkami integrovaného záchranného systému i přítomnými zástupci děčínského magistrátu provedli prvotní prověření možných příčin pádu kamene. V dalším šetření se za přítomnosti pracovníků Lesů ČR pokračovalo i dnes dopoledne.

Z provedeného šetření plyne, že pád kamene způsobily přírodní vlivy a současně byla vyloučena jakákoli souvislost s nedávnou, na jaře letošního roku ve svahu prováděnou těžbou přestárlých a nebezpečných stromů. Těžební práce byly ukončeny již k datu 30. dubna 2014. Na některých místech svahu, kde nebezpečné stromy byly odstraněny v dřívější době, již proběhla nová výsadba, která postupně bude přispívat ke zlepšení stabilizace svahu.

Lesy ČR jsou nadále připraveny být v otázce dalšího postupu v úzkém kontaktu se zástupci děčínského magistrátu a v případě potřeby poskytnout,  v souladu s příslušnými platnými právními předpisy, potřebnou součinnost při provádění sanačních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…