Lesy ČR trvají na tom, aby lidé nevstupovali do lesa

02.04.2015 15:16

Půda v lesích je stále podmáčená a těžký sníh, který padá do větví stromů, zvyšuje riziko vyvrácení stromů. Stále tedy platí doporučení občanům z 1. dubna, aby v několika následujících dnech nevstupovali do lesa.

Lesy ČR trvají na tom, aby lidé nevstupovali do lesa
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

„Přestože se vítr uklidňuje, na mnoha místech je mlha a silně sněží. Zatím tedy škody v lesních porostech pouze odhadujeme.

Mohou dosáhnout až 350 tisíc kubíků dřeva. Konkrétní situaci na území jednotlivých lesních správ vyhodnocujeme,“ uvedl výrobně-technický ředitel Václav Lidický. Podle jeho slov ale nelze současnou epizodu považovat za ukončenou. Těžký mokrý sníh může poškodit mladší porosty, zatížené koruny stromů snadno podlehnou i podstatně menším poryvům větru. Riziko vstupu do lesa tedy nadále trvá. „V této chvíli nemáme informace o tom, že by šlo o kalamitu mimořádného rozsahu,“ dodal Lidický.

Nejvíce stromů spadlo tento týden díky silnému větru v Beskydech, v Krušných horách, na Šumavě, ve středních, ale i ve východních Čechách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…