Lesy ČR úspěšně dokončily tendr na lesnické činnosti od roku 2014

04.11.2013 19:05

Lesy České republiky, s. p., úspěšně a v dostatečném časovém předstihu dokončily otevřené zadávací řízení „Provádění lesnických činností s prodejem dříví „při pni“ – 2014+“.

Lesy ČR úspěšně dokončily tendr na lesnické činnosti od roku 2014
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Počínaje prvním lednem 2014 tak bude péče o lesní porosty v oblastech, které byly předmětem zadávacího řízení, kontinuálně bez jakýchkoliv prodlev pokračovat. „Do konce října se nám podařilo uzavřít smlouvy na většině, konkrétně 30, soutěžených smluvních územních jednotkách (SÚJ). Všechny tyto smlouvy jsme navíc uzavřeli s uchazeči, kteří se umístili na prvních místech. Ve shodě s Dozorčí radou našeho podniku považujeme takový postup za nejtransparentnější,“ podotýká ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený zároveň řízením LČR. 

Pouze na jedné SÚJ se Lesy ČR rozhodly zadávací řízení zrušit a to poté, co uchazeč z prvního místa odmítl smlouvu uzavřít. „Na tuto SÚJ jsme již vyhlásili nové zadávací řízení,“ informuje Michal Gaube.

Lesy ČR tendr na zajištění lesnických činnosti na celkem 31 SÚJ vyhlásily letos dne 29. 5. 2013. Jedná se o smlouvy na dobu pěti let, konkrétně období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2018.  Nabídky do tendru podalo celkem 29 firem. Mezi zájemci se objevily jak malé, tak i větší podniky. Firmy podaly celkem 232 nabídek. Dvě firmy podaly nabídky na všech 31 SÚJ, některé pak třeba nabídku jen na jednu SÚJ. Průměrně na jednu SÚJ bylo podáno 7 nabídek.

Zakázka byla vypsána plně v souladu se zákonem o veřejných zakázkách a dalšími souvisejícími právními předpisy. Jedná se o komplexní zakázku zahrnující pěstební práce, těžbu a prodej dřeva. Rozhodujícím kritériem byla nabízená cena.

Lesy ČR realizací tohoto tendru pokračují v naplňování tak zvaného senátního systému, kdy podnik každoročně soutěží jednu pětinu spravovaného území. Tento senátní systém umožňuje každoročně reagovat na zkušenosti získané z předchozích soutěží i uzavřených smluv. Pětileté zakázky dávají jak Lesům ČR, tak firmám jistotu, která se promítne do jejich dalšího rozvoje a v konečném důsledku i do stability celého lesnicko-dřevařského sektoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…