Lesy ČR využijí před vyhlášením zakázky v oblasti IT předběžné tržní konzultace

14.01.2015 18:17

Lesy České republiky, s. p., uvažují o centralizaci elektronického ekonomického, účetního a obchodního informačního systému. Dosud tento systém na jednotlivých organizačních jednotkách podniku funguje decentralizovaně, což v dnešní době již neodpovídá potřebám podniku.

Lesy ČR využijí před vyhlášením zakázky v oblasti IT předběžné tržní konzultace
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Cílem Lesů ČR je postupný přechod na centralizovanou architekturu umožňující efektivní řízení a zpracování obchodně výrobních procesů podniku v on-line režimu. S ohledem na komplikovanost daného procesu a s cílem vypsat v budoucnu v předmětné oblasti příslušnou veřejnou zakázku Lesy ČR aktuálně využijí nový právní nástroj tzv. předběžné tržní konzultace, kterou nově umožňuje čl. 40 nové evropské zadávací směrnice (2014/24/EU).

„V oblasti veřejných zakázek chceme postupovat maximálně transparentně. Dvojnásob to platí o veřejných zakázkách v oblasti informačních a komunikačních technologií. V rámci předběžné tržní konzultace chceme získat relevantní informace o jednotlivých variantních řešeních podporujících ekonomické procesy Lesů ČR. Potřebujeme rovněž disponovat údaji, zda na trhu existují dostupné produkty či služby, které splňují naše předběžná očekávání,“ říká generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Předběžná tržní konzultace znamená možnost zadavatele předtím, než vyhlásí veřejnou zakázku, komunikovat s dodavateli a zjišťovat jejich možnosti a návrhy řešení. Možnost účastnit se tohoto jednání má kdokoliv.  Detaily o předmětu uváděné předběžné tržní konzultace včetně souvisejících dokumentů jsou zveřejněny na internetových stránkách Lesů ČR, v sekci Veřejné zakázky.

„Věříme, že se nám podaří zjistit relevantní a objektivní informace o situaci a možnostech trhu, abychom mohli optimálně specifikovat budoucí řešení,“ doplňuje správní ředitel Lesů ČR Igor Kalix.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…