Lesy ČR začaly hodnotit nabídky, podané v lesnických tendrech 2017+

20.09.2016 20:28

Státní podnik Lesy České republiky začal 19. září hodnotit v rámci lesnických tendrů 313 nabídek podaných 36 společnostmi. Ve 48 zakázkách uzavíraných na pět let se soutěží o 3,4 miliardy korun bez DPH. Budoucí smluvní partneři státního podniku by měli začít plnit smluvní podmínky 1. ledna 2017.

Lesy ČR začaly hodnotit nabídky, podané v lesnických tendrech 2017+
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Nabídky 19. září veřejně otevřely a přečetly čtyři komise. Soutěže se zúčastnilo 36 uchazečů, přičemž 13 z nich je prozatím hodnoceno na prvním místě s nejvyšší cenovou nabídkou příznivou pro Lesy ČR. „Hodnotící proces je na začátku a nelze mluvit o finálních výsledcích,“ řekl generální ředitel podniku Daniel Szórád. „V zájmu transparentnosti budeme uzavírat smlouvy výhradně s uchazeči na prvních místech. Předpokládám, že výsledky veřejně oznámíme koncem listopadu,“ dodal. V tomto termínu podnik plánuje uzavřít také smlouvy s obchodními partnery s tím, že řadu smluvních územních jednotek, o které se soutěžilo, bude podle prvních výsledků tendru pravděpodobně obhospodařovat jiný smluvní partner než dosud. Pokud ovšem uspěje při hodnocení nabídek i po formální stránce.

Pětileté zakázky jsou rozděleny na komplexní lesnické činnosti s prodejem dříví, dále jen těžební činnosti s prodejem dříví a pouze pěstební činnosti. „Navýšili jsme počet soutěžních jednotek z původních 26 na 48, což je nárůst o 85 procent. Smluvní územní jednotky v některých případech dělíme na dílčí zakázky. Dáváme tak prostor i malým a středním firmám, což souvisí s podporou zaměstnanosti v regionech,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. Smlouvy na komplexní činnosti za 2,8 miliard korun jsou připraveny pro 28 smluvních územních jednotek. Nabídky předložilo 26 společností. Smlouvy na těžební činnosti s prodejem dříví mají hodnotu 165 milionů korun a budou aktuální pro šest územních jednotek. Nabídky podalo 18 firem. U 14 dalších se zakázky za 430 milionů korun týkají pěstebních činností. O pěstební zakázky se uchází 23 firem. „Hodnoticím kritériem soutěže je nabídková cena,“ dodal generální ředitel Szórád. Informace o nabídkách budou dnes zveřejněny ZDE.

SHRNUTÍ

• Soutěží se o 3,4 miliardy korun ve 48 zakázkách
• 36 společností podalo celkem 313 nabídek
• Na jednu smluvní územní jednotku bylo průměrně podáno 6,5 nabídky
• 13 uchazečů je prozatím hodnoceno na prvním místě s nejvyšší cenovou nabídkou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…