Lesy ČR zahajují adventní projekt „Vánoční stromky dětem“

02.12.2015 12:16

Tisíce dětí budou letošní Vánoce trávit v dětských domovech, léčebnách, nemocnicích a dalších zařízeních. Své dárky si rozbalí pod vánočním stromem, který pro ně zdarma vyberou a na místo dopraví lesníci ze státního podniku Lesy České republiky.

Lesy ČR zahajují adventní projekt „Vánoční stromky dětem“
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Druhý ročník projektu „Vánoční stromky dětem“ odstartuje první prosincový týden. Zástupci státních i soukromých dětských domovů, dětských center, Klokánků, dětských oddělení nemocnic, azylových domů pro rodiče s dětmi, dětských léčeben i ozdravoven v celé České republice si mohou od 5. do 11. prosince (do 15 hodin) objednat pro své zařízení vánoční stromek z českých a moravských lesů. Objednávku je třeba zadat na webové aplikaci: www.vanocnistromkydetem.cz.

„Každé zařízení si může objednat jeden stromek. Ten jim lesníci ve sjednaném čase přímo na místo dovezou,“ říká generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád. Pokud zástupci daných zařízení v aplikaci nenajdou název své léčebny či dětského domova, stačí požádat o doplnění subjektu do databáze, a to mailem odeslaným na adresu: stromkydetem@lesycr.cz. Informace o projektu budou zveřejněny na webu i Facebooku podniku. „Chceme pracovníkům sociálních zařízení poděkovat. Často se obětují a věnují druhým víc, než musí. Starost se sháněním vánočních stromků jim tedy odpadá, a to je to nejmenší, co pro ně můžeme udělat,“ dodal generální ředitel státních lesů Daniel Szórád.

Stejnou nabídkou oslovily Lesy ČR také některá zařízení pro seniory - hospice či domovy důchodů. Objednávat stromky však nemusí přes aplikaci, vše vyřídí lesníci z regionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…