Lesy ČR zrenovují turistickou stezku v údolí Robečského potoka u České Lípy

12.10.2013 9:40

Lesy České republiky, s. p., připravují rozsáhlou rekonstrukci turistické stezky v údolí Robečského potoka u České Lípy v Libereckém kraji vedoucí lesním porostem v národní přírodní památce Peklo.

Lesy ČR zrenovují turistickou stezku v údolí Robečského potoka u České Lípy
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„V rámci rekonstrukce budou obnoveny dřevěné zpevněné chodníky. Generální opravy se dočkají i dvě lávky přes Robečský potok. Práce budou probíhat po menších etapách, začnou již nyní v říjnu, přičemž pokračovat budou až do příštího roku. Předpokládané náklady na rekonstrukci stezky přestavují částku ve výši cca čtyř milionů korun,“ vysvětluje ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený zároveň řízením LČR.

V údolí Robečského potoka se výborně daří bledulím, které zde v jarních měsících rozkvétají a lákají k návštěvě řady návštěvníků. V tomto období budou proto rekonstrukční práce na stezce pozastaveny.

Na přelomu měsíce září a října již Lesy ČR pro úspěšný průběh rekonstrukce turistické stezky udělaly první krok: po předchozí dohodě se Správou CHKO Kokořínsko byla podél stezky odstraněna část starých stromů.

Peklo u České Lípy je cca čtyři kilometry dlouhé romantické údolí Robečského potoka, v podstatě dlouhá rokle sevřená pískovcovými skalami, působící dojmem divoké přírody. Nejvhodnější čas návštěvy je začátkem dubna, kdy v údolí rozkvetou tisíce bledulí. V létě lze využít pískový rybník na dolním konci rokle ke koupání. Peklo je národní přírodní památkou a chráněné jsou samozřejmě i všechny bledule, kterým se tu hojně daří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne