Lesy ČR zvýšily protipovodňovou ochranu

18.08.2014 16:57

Ochranu Antošovic v ostravském městském obvodu Slezská Ostrava

Lesy ČR zvýšily protipovodňovou ochranu
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Na Antošovickém potoce  v Antošovicích, které jsou součástí ostravského městského obvodu Slezská Ostrava, Lesy České republiky, s. p., úspěšně dokončily výstavbu významné součásti protipovodňové ochrany zdejšího území – suché nádrže, odborně řečeno poldru, jejímž hlavním úkolem je zadržet případnou přívalovou povodňovou vlnu. Celkové náklady na realizaci stavby dosáhly částky téměř 2,6 milionu korun.

Poldr vybudovaný na Antošovickém potoce v místě říčního kilometru 2,548 řeší akumulaci povodňových průtoků v lokalitě. V případě vzniku zvýšených průtoků bude voda dočasně zadržena v nové suché nádrži, čímž dojde k významnému snížení rizika vylití vody z břehů Antošovického potoka a současně zvýšení protipovodňové ochrany zastavěného území v Antošovicích. Nádrž by měla níže položené území ochránit před až stoletou vodou.

Lesy ČR v oblasti plánují ještě další významné protipovodňové opatření a to úpravu Koblovského potoka v Koblově, spadajícího rovněž do ostravského městského obvodu Slezská Ostrava. Snahou Lesů ČR je realizací úprav na Koblovském potoce snížit rizika lokálních záplav a to zvýšením průtokové kapacity koryta potoka přímo v Koblově. V zahájení prací však zatím brání komplikace v jednání s vlastníky pozemků, kterých by se plánované úpravy částečně dotkly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…