Lesy České republiky bezplatně půjčují pozemky táborníkům

29.06.2016 13:36

Letní dětské tábory bez civilizace, uprostřed lesů, ve stanech…Idylický a bezstarostný pobyt umožňuje také smlouva o bezplatné výpůjčce pozemku uzavřená mezi Lesy ČR a nekomerčními provozovateli táborů, tedy občanskými sdruženími, spolky a organizacemi. Letos je vypůjčeno pět pozemků.

Lesy České republiky bezplatně půjčují pozemky táborníkům
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Pobyt v přírodě považujeme za jednu z forem lesnické pedagogiky, kterou Lesy ČR podporují a sami zaměstnanci aktivně provádějí. Pokud je záměr nekomerčního žadatele o výpůjčku pozemku pro letní tábor v konkrétní lokalitě v souladu s plánem hospodaření v lesích i ochranou přírody, vyjdeme vstříc,“ uvádí generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád. Neziskové organizace, spolky či občanská sdružení žádají o výpůjčku pozemku opakovaně. „Také letos jsme uspokojili všechny žadatele, podmínky jsou ale dané,“ dodal Szórád. 

Tábor tedy v létě na pozemcích státních lesů postaví v Horních Loděnicích na Olomoucku Junák–český skaut, děti z Junáku budou stanovat také v obci Litultovice na Opavsku. V Rudě nad Moravou na Šumpersku pak našli zázemí táborníci ze Střediska volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk. Pionýři ze Šumperka plánují tábor v Tatenici na Orlickoústecku a turistický oddíl mládeže TOM pak v obci Raduň na Opavsku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…