Lesy Praha: V naší záchranné stanici jsme ošetřili sýčka obecného

10.09.2017 18:47

Bezesporu nejzajímavějším pacientem naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy se v minulém týdnu stal dospělý samec sýčka obecného, kterého jsme přijali ve velmi brzkých ranních hodinách. Sýčka jeho nálezkyně objevila na silnici ve Zbraslavi, po důkladném vyšetření však naše veterinární lékařka naštěstí konstatovala, že není zraněn.

Lesy Praha: V naší záchranné stanici jsme ošetřili sýčka obecného
Foto: lhmp.cz
Popisek: Sýček obecný

Nesrazilo jej auto, pravděpodobně ho pouze odhodil poryv větru od některého z projíždějících aut. Sýčka jsme tedy nemuseli v zajetí držet dlouho – ještě téhož dne večer, poté co od nás obdržel ornitologický kroužek, jsme jej vypustili zpět do přírody, a to na témže místě, kde se původně našel.

Sýčci dnes patří mezi kriticky ohrožené druhy živočichů a jejich početní stavy trvale klesají po celé Evropě. Na vině je především ztráta jejich přirozených biotopů, ohrožuje je ale i automobilová doprava, úbytek hnízdních možností (uzavírání půd a větracích otvorů), používání pesticidů či lovící kuny skalní.

Více se o potížích, s nimiž se sýčci musí potýkat, můžete dozvědět například na Fóru ochrany přírody (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…