Lesy Praha: Záchranné stanici při péči o zvířecí pacienty pomáhá nový inkubátor

12.08.2017 22:39

Péče o osiřelá nebo opuštěná zvířecí mláďata patří mezi nejnáročnější úkoly pracovníků naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Alespoň částečně mláďatům nahradit rodiče vůbec není snadné – zejména ptáčata od člověka vyžadují téměř nepřetržitou péči. A právě pro ptačí mláďata je určen nový inkubátor, který naše záchranná stanice pořídila, aby šanci na život dostali i ti nejmenší ptačí sirotci.

Lesy Praha: Záchranné stanici při péči o zvířecí pacienty pomáhá nový inkubátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Odchov velmi malých ptáčat, která jsou ještě holá nebo kterým teprve začíná růst peří, se totiž bez inkubátoru neobejde. Malá ptáčata si nedokážou sama udržet dostatečné tělesné teplo, navíc potřebují i specifickou vlhkost vzduchu. V

přírodě je zahřívají rodiče, při umělém odchovu tuto úlohu plní inkubátor. Záchranná stanice jej pořídila na začátku letošního léta a od té doby již pomohl zachránit desítky maličkých ptáčat, která z nejrůznějších důvodů přišla o rodiče. Doposud pro nás přitom bylo skoro nemožné mláďata stará 1–5 dní úspěšně odchovat. S inkubátorem máme podstatně lepší vyhlídky a ptáčata mnohem větší naději na přežití.

Zatím nejčastěji „testují“ služby našeho inkubátoru malé sýkorky, kosi, stehlíci, vrabci, zvonci a jiřičky. Inkubátor ale mohou využívat v podstatě všechna malá ptáčata, která se do něj vejdou.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…