Letečtí mentoři připravili nové afghánské piloty a palubní techniky

06.07.2016 14:50

V červnu byl na základně HKIA v Kábulu pod vedením leteckého poradního týmu završen kurz šesti pilotů a jednoho palubního technika Afghánských vzdušných sil na bitevní vrtulník Mi-24.

Letečtí mentoři připravili nové afghánské piloty a palubní techniky
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

V průběhu základního kurzu, který svým trváním zasáhl do působení 17. a 18. rotace českého mentorovacího týmu, byla probrána kompletní materiální část vrtulníku Mi-24D a letový manuál. Všechny nově získané zkušenosti si afghánští studenti upevnili při praktické výuce, kde si postupy ověřili na reálném vrtulníku. Mentoři se dále zaměřili na prohloubení letových návyků studentů na leteckém simulátoru.

Celý kurz byl zakončen závěrečnou zkouškou tvořenou teoretickou částí, jež se skládala ze všech probíraných témat celého kurzu a z nouzových postupů. Pro úspěšné splnění kurzu potřebovali studenti získat minimálně 85 % bodů z každé části. Oblast nouzových postupů museli studenti splnit na plný počet bodů.

„Závěrem pětiměsíčního výcviku je možné konstatovat, že všichni studenti dosáhli značného pokroku a jsou připraveni k zahájení letového výcviku na tomto typu techniky,“ uvedl kapitán Petr J., zástupce velitele mentorovacího týmu.

V současné době již mentoři připravili pro nové piloty navazující pokročilý kurz, kde se zaměří na výuku letecké korespondence, plánování letů, taktické létání a další nezbytné věci, které jsou důležité pro piloty bitevních vrtulníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…