Letiště Brno: Linka Brno–Mnichov otevřena

16.11.2015 14:59

Letiště Brno, druhé největší letiště v ČR, je od dnešního dne spojeno pravidelnou linkou s Mnichovem. Linka provozovaná společností bmi regional ve spolupráci s leteckou společností Lufthansa nabídne cestujícím z Brna šest letů týdně. Na tento let v Mnichově navazuje v průběhu tří hodin přes 70 letů do 55 destinací po celém světě. Letenku z Brna do Mnichova lze získat již za 2150 CZK.

Letiště Brno: Linka Brno–Mnichov otevřena
Foto: brno-airport.cz
Popisek: Letiště Brno

Jochen Schnadt, obchodní ředitel bmi regional, uvedl: „Nové lety z Brna do Mnichova představují pro bmi regional důležitý krok kupředu. Rozšíření na český trh upevňuje naše vztahy s Lufthansou. Brno skvěle vyhovuje provoznímu modelu rozvoje naší sítě a díky partnerským vztahům s Lufthansou můžeme napojit tento vysoce potenciální trh na spoje do celého světa.“

„Dosavadní vývoj prodeje letenek nás příjemně překvapil. Linka byla uvolněna k prodeji teprve 29. října, ale za tuto velmi krátkou dobu si již zákazníci zaknihovali přes 250 zpátečních letů. V současné době přibývá v průměru třicet rezervací za den,“ říká Tomáš Plaček, ředitel LETIŠTĚ BRNO a.s.

Při přistání v Brně byl dnes 16. listopadu 2015 v 11.45 proudový letoun Embraer společnosti bmi regional přivítán na dráze brněnského letiště slavnostní vodní branou, kterou projel k příletové hale. Z Mnichova inauguračním letem přicestovali nejen zástupci společnosti bmi regional, ale i němečtí novináři, kteří přijeli na novinářskou cestu po Jihomoravském kraji.

Nové lince popřáli mnoho úspěchů před jejím prvním odletem do Mnichova symbolickým přestřižením pásky hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, Frank Mertens, Marketing Manager bmi regional, Fabrice Tamegger, Country Manager Lufthansa pro Českou republiku, a Jiří Filip, předseda představenstva Letiště Brno a.s. Hejtman Michal Hašek v krátkém projevu rovněž oslovil cestující inauguračního letu. Michal Hašek se následně spolu se svým doprovodem připojil k cestujícím a odcestoval do Mnichova.

Ve 12.15 hodin pak odletěl první letoun společnosti bmi regional na pravidelné lince z Brna do Mnichova. „Nové lety z Brna nabízejí alternativu k dosavadnímu způsobu cestování do a z Brna přes velká letiště, která jsou však vzdálena nejméně dvě hodiny cesty pozemní dopravou. Možnost cestování z domácího brněnského letiště znamená nejen ušetřit čas, ale mnohdy i snížit stres či minimalizovat riziko dopravní nehody z důvodu únavy po předchozím dlouhém letu. Zjednodušeně řečeno je linka Brno–Mnichov pro současné zákazníky pohodlnější a rychlejší alternativou k cestě na letiště Vídeň či Praha. Současná nabídka jednoho letu denně nemůže uspokojit všechny požadavky, proto dopravce počítá se zvýšením frekvence letů, aby byla k dispozici například možnost jednodenní cesty Brno–Evropa–Brno. Věříme, že si zájem zákazníků o nové letecké spojení brzy vyžádá právě takové rozšíření letového řádu,“ uvádí na doplnění ředitel Tomáš Plaček.

Linka je provozovaná bmi regional ve spolupráci s Lufthansa 6× týdně s odletem z Brna ve 12.15 hod (Po, Út, St, Čt, Pá) a 16.10 hod (Ne).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…