Letiště Praha bude mít v rámci zimního letového řádu přímé spojení do 121 destinací

30.10.2019 11:48

V neděli 27. října 2019 vstoupí v platnost zimní letový řád. V jeho rámci bude mít Letiště Václava Havla Praha přímé letecké spojení do celkem 121 destinací ve 46 zemích světa.

Letiště Praha bude mít v rámci zimního letového řádu přímé spojení do 121 destinací
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Je to o šest destinací více než ve stejném období loňského roku. V porovnání s loňskou zimou se na seznamu destinací objeví nově například Lvov, Charkov, Kišiněv, Florencie, Bejrút, Nur-Sultan nebo Keflavík. Celkem získá Praha v rámci zimního letového řádu spojení do 15 nových míst. Nejvíce se bude létat do Londýna, ze zemí potom do Velké Británie.

Přímá pravidelná letecká spojení bude z Prahy v průběhu zimního letového řádu provozovat 60 leteckých společností, z toho 13 nízkonákladových. To znamená, že si pražské letiště i nadále udržuje velmi dobrý vyvážený poměr mezi síťovými a nízkonákladovými dopravci.

Mezi destinace, které budou v rámci nadcházejícího zimního letového řádu nové, patří Lvov, Charkov, Kišiněv, Casablanka, Perm, Florencie, Nur-Sultan, Stockholm – Skavsta, Bournemouth, Billund, Bejrút, Kelfavik, Malta, Oděsa a Benátky – Treviso. Čtyři letecké společnosti budou letos nově operovat své linky z Prahy také v zimě, půjde o SCAT Airlines, SkyUp Airlines, Air Malta a Arkia Airlines.

„Další nárůst počtu destinací v nadcházející zimní sezóně potvrzuje vzrůstající atraktivitu Prahy pro letecké dopravce a zahraniční turisty. Z tohoto zájmu ovšem budou těžit také čeští cestující, kterým se tak otevírají nové možnosti pro cesty do zahraničí. Kromě nových destinací na východě Evropy mohou v zimě poprvé využít také linek do míst, kam má Praha přímé letecké spojení tradičně jen v létě, například na Island nebo Maltu,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Nejvytíženější zemí podle počtu destinací zůstane také v zimě Velká Británie, a to díky nabídce přímých spojení do celkem 17 britských destinací, včetně všech šesti mezinárodních letišť v Londýně. Druhou nejvytíženější zemí bude Itálie (11 destinací), dále pak Rusko (10 destinací), Španělsko (9 destinací) a Francie (8 destinací).

Z měst bude v zimě nejvíce letů z Prahy směřovat do Londýna (v průměru 93 letů týdně), Moskvy (až 70 letů týdně) a Amsterdamu (až 51 letů týdně). O čtvrté místo se s 49 lety týdně dělí Varšava a Paříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…