Letiště Praha pokračuje ve zlevňování a rozšiřování služeb

03.11.2015 11:20

Letiště Praha přichází s dalšími novinkami pro své cestující, garantuje všem cestujícím možnost zakoupit si balenou vodu do 1 eura (27 Kč) i za bezpečnostní a pasovou kontrolou. V zimní sezóně pak nabídne osmidenní parkování přímo na letišti od 590 Kč. Společnost tak dodržela závazek, který veřejnosti dala v září 2015.

Letiště Praha pokračuje ve zlevňování a rozšiřování služeb
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Pozitivní změny jsou výsledky dlouhodobého cíle zlepšovat prostředí a služby letiště komunikovaného v rámci kampaně „Měníme letiště pro vás“.

Výhodná zimní nabídka parkování potrvá od 1. listopadu 2015 do 31. března 2016. Garance balené vody do 1 eura není časově omezena a bude dostupná ve všech automatech v areálu letiště.

Předchozí změny v oblasti parkování a gastronomických služeb již přinesly své výsledky. Od června 2015 se meziročně zvýšil počet online rezervací parkovacích míst o 90 %. Díky zlepšení poměru ceny a kvality narostla návštěvnost letištních restaurací až o 100 %.

8denní parkování za 590 Kč

Částka za osm dnů parkování v krytém parkovišti PD Holiday v areálu Letitě Václava Havla Praha klesne v zimní sezóně na 590 Kč. Výhodná zimní nabídka, během které budou ceny stání v parkovacích domech Aeroparkingu (tedy v PA Smart, PC Comfort a PD Holiday) sníženy přibližně o 25 % oproti standardnímu ceníku, potrvá od 1. listopadu 2015 do 31. března 2016. Platí pro všechny cestující, kteří si rezervují a zaplatí parkovací místo na webových stránkách www.aeroparking.cz.

„Se snižováním cen za parkování jsme začali letos v červnu a přes léto nám počet online rezervací, při kterých mají cestující nárok na slevu, stoupl o 90 % oproti stejnému období v minulém roce. Chceme vytvořit takové podmínky, aby byl Aeroparking pro cestující první volbou. I proto jsme se rozhodli parkování ještě zatraktivnit a během zimní sezóny nabídnout naprosto bezkonkurenční ceny v parkovacích domech určených pro dlouhodobé stání,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Českého aeroholdingu. Dodává zároveň, že novinkou pro cestující bude od 1. listopadu možnost platby kartou nebo hotově také na parkovišti PA Smart, za jehož využití se dříve dalo platit pouze přes internet. 

Voda za euro

Úprava cen se netýká pouze parkování, ale i občerstvení. Půllitrovou lahev vody nyní pořídí cestující ve všech nápojových automatech v areálu Letiště Václava Havla Praha do jednoho eura. Zatímco v neveřejné části za bezpečnostní či pasovou kontrolou bude stát 27 korun, v části veřejné bude ještě levnější, již za 22 Kč. Kávu pořídí cestující od 25 korun a nealko od 20 do 40 Kč, dle konkrétního nápoje. Letiště cestujícím nabízí zároveň pítka zdarma v obou terminálech. 

„Cenu do jednoho eura za vodu jsme našim cestujícím slíbili v září a jsem opravdu rád, že se nám podařilo ve spolupráci s novým dodavatelem nápojových automatů ceny upravit již od začátku zimní letové sezóny. Nadále jednáme s nájemci o možnostech zvýšení poměru kvality a ceny, přičemž stále platí, že v letištní restauraci Praha začínají teplá hlavní jídla už na 81 korunách,“ připomíná Řehoř.

Změny v cenách jsou dalšími kroky v rámci kampaně s podtitulem „Měníme letiště pro vás”, která si klade za cíl dlouhodobé zlepšování služeb zaměřených především na české cestující. V oblasti gastronomických služeb, kde došlo ke snížení cen a zvýšení kvality ve vybraných  restauracích, již změny přinesly první výsledky – jen od července 2015 se navýšila návštěvnost letištěm provozovaných restaurací až o 100 %.

Další výhodné nabídky, novinky a tipy na cestování z Prahy čekají na návštěvníky nawww.menimeletiste.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…