Letiště VH: Praha bude spojena přímou linkou s 90 destinacemi ve 38 zemích

29.10.2013 10:00

V neděli 27. října bude na Letišti Václava Havla Praha zahájen provoz podle zimního letového řádu. Od konce října do 29. 3. 2014 zde plánuje operovat 52 leteckých společností, z nich pak 47 na linkách pro cestující a 5 cargo dopravců. Zimní letový řád obsahuje pravidelná spojení do 90 míst ve 38 státech. Počet přímých pravidelných linek v osobní přepravě oproti loňskému roku mírně naroste, bude jich 85.

Letiště VH: Praha bude spojena přímou linkou s 90 destinacemi ve 38 zemích
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Ve srovnání s předchozí zimní sezónou jsme zaznamenali meziroční nárůst plánované kapacity o necelá dvě procenta a z objednaných slotů vyplývá i nárůst počtu pohybů letadel o zhruba jedno a půl procenta,“ uvedla Marta Guthová, výkonná ředitelka pro Obchod a korporátní služby Letiště Praha.

Zimní letový řád 2013/2014 přinese deset nových destinací, kam se bude z Prahy létat. Jedná se o Bělehrad operovaný společností Air Serbia, Belgorod (Moskovia Airlines), Casablanka (Royal Air Maroc), East Midlands (Jet2.com), Kluž (TAROM), Nantes (Volotea), Nice (České aerolinie), Saratov (Saravia), Soči (Yakutia Airlines) a Tenerife (SmartWings).

Největší počet destinací s přímým spojením z Prahy je pro nadcházející sezónu plánován do Ruska, kam směřuje 15 tratí s pravidelným provozem. Následuje Velká Británie s deseti, Itálie s osmi, Německo a Francie se šesti destinacemi. Mezi top destinace v počtu pravidelných leteckých spojení se o pomyslné první místo dělí pařížské letiště Charles de Gaulle a moskevské Šeremetěvo (59 odletů týdně). Následují Frankfurt (52 odletů týdně), Amsterdam (45 odletů týdně) a Varšava (38 odletů týdně).

Co se týká zimních dovolených, tak z Prahy se bude létat nejčastěji do Spojených arabských emirátů (Dubaj, Abú Dhabí), do Egypta (Hurghada a do Marsa Allam) a na Tenerife. Vedle tradičních letovisek letadla s cestujícími zamíří i do vzdálenějších a exotičtějších míst, jakými jsou např. Colombo na Srí Lance, senegalský Dakar nebo Maledivy.

Doplňující informace:

Souhrn novinek – pravidelná doprava:

8 nových leteckých společností: Air Lituanica, Air Serbia, HOP! Airline, Moskovia Airlines, Royal Air Maroc, Saravia, TAROM, Ukraine International Airlines

10 nových destinací: Bělehrad, Belgorod, Casablanka, East Midlands, Kluž, Nantes, Nice, Saratov, Soči, Tenerife

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…