Letiště Václava Havla Praha bude mít novou přímou linku s kanadským Torontem

11.09.2015 7:34

Letecká společnost Air Canada oznámila zahájení sezónních přímých letů mezi Prahou a Torontem, a to od 29. května 2016. Linka bude provozována dceřinou společností Air Canada rouge, která se zaměřuje především na lety do dovolenkových destinací.

Letiště Václava Havla Praha bude mít novou přímou linku s kanadským Torontem
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Nový přímý let do Toronta je jako každá dálková linka výsledkem velkého úsilí letištního týmu získávat nová spojení. Zároveň potvrzuje zvyšující se zájem kanadských turistů o Prahu. Jen za první pololetí letošního roku do České republiky z Kanady přicestovalo meziročně o 9 % pasažérů více. Věřím, že nová linka přispěje k dalšímu navýšení cestujících mezi oběma destinacemi,” řekl Václav Řehoř, předseda představenstva Českého aeroholdingu, a dodal: „Pro cestující z Prahy znamená nová linka zvýšení komfortu v podobě přímého spojení bez mezipřistání, navýšení nabídky spojení do kanadské metropole a možnost využít návazných spojení do široké sítě destinací aerolinky, zejména v Kanadě či USA.”

Lety budou dle informací dopravce zajišťovat spojení od konce května do konce září s frekvencí 3x týdně letadlem typu Boeing 767-300 s kapacitou 280 sedadel. Odlety z Prahy jsou plánovány vždy v pondělí, ve čtvrtek a v sobotu v 9:30 a přílet do Toronta ve 12:40 místního času. Z Toronta bude linka odlétat ve středu, v pátek a v neděli v 16:55 s příletem do Prahy v 7:20 následujícího dne.

Nové spojení s Torontem navýší celkovou sedačkovou kapacitu mezi Prahou a kanadskou metropolí o 145 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…