Letiště Václava Havla Praha bude mít přímé spojení s Kanadou

12.10.2013 14:20

V letní letové sezóně 2014 se síť pravidelných spojení z pražského mezinárodního letiště rozšíří o další dálkovou linku. Jedná se o pravidelné letecké spojení s Torontem a Montrealem zajišťované kanadskou společností Air Transat.

Letiště Václava Havla Praha bude mít přímé spojení s Kanadou
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Nové přímé pravidelné lety spojí Prahu a obě kanadská města v období od 17. června do 15. října 2014. Sezónní linka Toronto-Montreal-Praha bude provozována 1x týdně s odletem z Kanady vždy v úterý a návratem z Prahy ve středu. Na lety budou nasazovány letouny typu Airbus A330-200 s celkovou kapacitou 345 sedadel, přičemž 12 míst bude v obchodní třídě a 333 sedadel ve třídě ekonomické.

Praha se tak stane dvacátou devátou destinací v Evropě, která získá pravidelné spojení na letech Air Transat a zároveň bude této společnosti sloužit jako vstupní brána do dalších destinací ve střední a východní Evropě – Budapešti, Vídně a Varšavy.

„Jsme potěšeni, že výsledkem našich intenzivních jednání se společností Air Transat je potvrzení nového pravidelné linky mezi Prahou a Kanadou. Tato linka rozšíří spektrum přímých dálkových spojení, tentokrát směrem na západ, a pro české cestující se tak výrazně zjednoduší cestování do Kanady,“ uvedl Jiří Pos, ředitel a předseda představenstva Letiště Praha, a.s.

„Naše společnost s ohledem na rostoucí počet Kanaďanů toužících navštívit Prahu během jejich dovolených vidí v otevření leteckého spojení do české metropole velkou příležitost. V Air Transat si vážíme zpětné vazby od našich zákazníků a stále pracujeme na rozšiřování letového řádu o nová místa, která chtějí naši klienti poznat. Jsme velmi hrdí, že jsme schopni uspokojit jejich poptávku a s potěšením jim nabídnout přímé lety do Evropy,” řekla Annick Guérard, generální ředitelka společnosti Transat Tours Canada. V roce 2012 Prahu navštívilo 62 tisíc kanadských turistů.

O společnosti Air Transat

Air Transat je nejvýznamnější kanadskou leteckou společnosti, zaměřenou na cestovní ruch. Každý rok přepraví okolo 3 milionů cestujících do téměř 60 destinací ve 25 zemích. Ve své flotile má širokotrupá letadla typu Airbus. Společnost zaměstnává přibližně 2 tisíce zaměstnanců. Air Transat je obchodní jednotkou společnosti Transat A. T. Inc., která je mezinárodním tour operátorem s komplexní nabídkou pobytů ve vice než 60 destinacích a působí ve vice než 50 zemích.

O společnosti Transat Holidays

Transat Holidays celoročně zajišťuje svým klientů napříč Kanadou širokou nabídku dovolenkových pobytů. Nabízí dovolené plné slunce s výběrem z vice než 220 hotelů, zejména v Karibiku, Mexiku a na Floridě, dále pak rozsáhlé spektrum pobytů v Evropě s veškerým servisem a také nabízí vice než 100 plaveb na výletních lodích po celém světě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…