Letního setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny se účastnilo osmdesát hostů

01.09.2016 16:53

Dne 25. 8. 2016 se v Domě zahraniční spolupráce uskutečnilo již 8. společné setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny v zahraničí. Setkání se zúčastnilo na 80 hostů: učitelé u krajanů, lektoři češtiny, zástupci institucí, které se podílí na administraci Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zastoupila náměstkyně ministryně Dana Prudíková, která ocenila kvalitní, náročnou a nikdy nekončící práci učitelů a lektorů a jejich důstojnou reprezentaci České republiky v zahraničí.

Letního setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny se účastnilo osmdesát hostů
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Účastníci se seznámili s novými trendy ve výuce češtiny jako cizího jazyka a také s důležitými novinkami Programu, který vstoupil do jedenáctého roku své existence. Odpolední část programu zpestřili zajímaví hosté z akademické i kulturní sféry.

U příležitosti setkání učitelů u krajanů a lektorů vyšlo již 8. číslo elektronického bohemistického časopisu Krajiny češtiny, jehož tématem je 700. výročí narození Karla IV., krále českého a císaře římského, viz odkaz http://www.dzs.cz/cz/program-podpory-ceskeho-kulturniho-dedictvi-v-zahranici/obecne-informace-o-krajinach-cestiny/.

DZS 25.8.2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…