Léto ve městech v Královéhradeckém kraji oživí koncerty i festivaly

10.07.2017 7:33

Prázdninové měsíce v některých městech v Královéhradeckém kraji oživí koncerty hudebních skupin, například v Hradci Králové se uskuteční promenádní koncerty v Jiráskových sadech, hudba bude znít také v Dobrušce na Rychnovsku či Trutnově.

Léto ve městech v Královéhradeckém kraji oživí koncerty i festivaly
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

V Jiráskových sadech v krajském městě se v červenci a srpnu uskuteční několik koncertů, například 23. července bude hrát Bigband Dvorský a 20. srpna JH Big Band. V Dobrušce budou kapely vystupovat na Dobrušském letním muzicírování v Archlebových sadech.

Trutnovské hudební léto nabídne do konce srpna 19 koncertů kapel různých žánrů, které se vedle Společenského centra Uffo uskuteční vždy ve středu a v pátek. Například 4. srpna vystoupí dechová hudba Krakonoška. Ve Vrchlabí na Trutnovsku se od 2. července koná série koncertů klasické hudby nazvaná Vrchlabské hudební léto, která až do 8. září nabídne devět koncertů.

Na začátku července začal v kostele v Božanově na Náchodsku také 12. ročník festivalu Za poklady Broumovska, další koncert bude 8. července ve Vernéřovicích a pokračovat bude až do 2. září, kdy se uskuteční závěrečný koncert v Klášterním kostele svatého Vojtěcha v Broumově. Festival se koná pod trvalou záštitou Rady Královéhradeckého kraje i hejtmana Jiřího Štěpána.

Pod trvalou záštitou Rady Královéhradeckého kraje se během měsíce srpna uskuteční ještě například Tavení skla dřevem v Orlických horách (4. – 6. srpna 2017), mezinárodní přehlídka amatérského divadla Jiráskův Hronov (4. – 12. srpna 2017), Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec (16. – 20. srpna 2017) nebo Mezinárodní horolezecký filmový festival (24. – 27. srpna 2017).

Další tipy na letní akce a výlety můžete najít na turistickém portálu Královéhradeckého kraje www.hkregion.cz!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…