Letohradský biatlonový areál získá krajskou dotaci

23.02.2016 14:12

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický dnes jednal s předsedou letohradského biatlonového klubu Liborem Vlčkem mimo jiné o krajské podpoře pro místní úspěšný klub. Kraj v letošním roce zafinancuje další etapu vybudování umělého zasněžování místního unikátního biatlonového areálu.

Letohradský biatlonový areál získá krajskou dotaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Již v roce 2015 jsme z rozpočtu kraje poskytli biatlonovému klubu částku jednoho milionu korun na první etapu umělého zasněžování. Vzhledem ke klimatickým podmínkám a nutnosti zajistit kvalitní přípravu je nutné, aby bylo areál možné kompletně zasněžovat,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Dobré hospodaření kraje nám umožňuje uvolnění dalších finančních prostředků, a proto chceme v této podpoře ve stejné výši pokračovat i v letošním roce. Jsem přesvědčený, že za výsledky místních závodníků ve všech kategoriích, si naši podporu letohradský klub zaslouží,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Letohradský biatlonový klub patří dlouhodobě mezi českou špičku ve všech kategoriích. Jeho odchovanci jsou mimo jiné čeští reprezentanti Ondřej Moravec, Michal Šlesinger či Michal Krčmář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…