Letošní část projektu "Profesionalizace řidičů složek IZS ČR" byla ukončena

05.12.2016 17:30

Čtvrtečním dnem byla ukončena letošní část projektu Profesionalizace řidičů složek IZS ČR do něhož bude do roku 2018 zapojeno celkem více než 25 tisíc příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR a Policie ČR.

Letošní část projektu "Profesionalizace řidičů složek IZS ČR" byla ukončena
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Tento projekt je financován z Fondu zábrany škod, který spravuje Česká kancelář pojistitelů. Celkové náklady projektu jsou plánovány na téměř 100 000 000,- Kč.

Projekt je realizován na polygonech ve Vysokém Mýtě, Mostě, Příbrami, Sosnové, Jihlavě a Ostravě a probíhá ve třech typech kurzů. První typ je určen pro osobní automobily, druhý pro automobily typu SUV a jízdu v terénu a třetí pro nákladní automobily. Zatímco přes 98% policistů projde kurzem pro osobní automobily, většina hasičů absolvuje kurz s cisternovou automobilovou stříkačkou, automobilovým žebříkem, či jiným hasičským nákladním automobilem. V letošním roce bylo takto vyškoleno 1 665 hasičů a 5 932 policistů.

Dnes se na Centru bezpečné jízdy v Ostravě sešli členové realizačního a organizačního týmu, instruktoři a vybraní účastníci projektu, aby jej představili médiím a symbolicky uzavřeli jeho letošní část. Ostravský polygon jako jediný v republice nabízí možnost simulace vzniku smyku pro nákladní automobily a byl tak vhodným místem pro uskutečnění této akce, při níž své řidičské schopnosti předvedli hasiči i policisté ve svých služebních autech.

Všichni přítomní společně konstatovali, že realizace projektu je jednoznačným přínosem nejen pro jeho přímé účastníky, ale i pro obě složky IZS. Řidiči, kteří prošli v rámci projektu některým z kurzů, se shodli, že se po jejich absolvování cítí za volantem jistěji, jsou lépe připraveni na možné krizové situace a mají lepší povědomí o tom, jak se v těchto situacích zachovat tak, aby je zvládli. Toto nejen zvýší bezpečnost složek IZS při jízdě k mimořádné události, ale zároveň i zkrátí dobu jízdy k ní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…