Liberec: Přidělování peněz městským organizacím bude sladěno s pravidly poskytování veřejné podpory

23.03.2015 8:52

Finanční prostředky, poskytované SML příspěvkovým organizacím na provoz, jsou veřejnými prostředky a při jejich poskytování je třeba postupovat v souladu s pravidly pro veřejnou podporu.

Liberec: Přidělování peněz městským organizacím bude sladěno s pravidly poskytování veřejné podpory
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

Tato pravidla jsou upravena přímo předpisy Evropské unie. Pro to, aby příspěvkové organizace města mohly i nadále dostávat provozní příspěvek od SML, je nutné jeho poskytování sladit s pravidly veřejné podpory. „V oblasti poskytování veřejné podpory platí pravidlo, podle kterého je poskytování veřejné podpory obecně zakázáno, ledaže takovou podporu schválí Evropská komise nebo je taková podpora poskytována v souladu s některou z obecných výjimek ze zákazu veřejné podpory upravených právem EU. Proto bylo nutné sladit poskytování příspěvků našim organizacím s pravidly poskytování veřejné podpory,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství, kulturu, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr.

Statutární město Liberec je zřizovatelem celkem sedmi příspěvkových organizací v oblasti kultury, zdravotních a sociálních služeb. Jsou to Botanická zahrada Liberec, Divadlo F. X. Šaldy Liberec, Naivní divadlo Liberec, Zoologická zahrada Liberec, Centrum zdravotní a sociální péče Liberec, Dětské centrum SLUNÍČKO Liberec a Komunitní středisko KONTAKT Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…