Liberecký kraj: Flašinetáři se po roce opět vracejí do Liberce

05.08.2019 20:56

Kolem tří desítek flašinetářů z šesti zemí světa se sjede do Liberce. Krajská metropole totiž hostí 14. a 15. srpna mezinárodní festival Liberecký flašinetář. Krom domácích účastníků dorazí také flašinetáři ze Slovenska, Rakouska, Německa, Polska a Švýcarska.

Liberecký kraj: Flašinetáři se po roce opět vracejí do Liberce
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Za Libereckým flašinetářem stojí už desátým rokem nadšený pořadatel Jiří Volný. Podařilo se mu vybudovat akci s mezinárodní pověstí, na kterou míří flašinetáři z několika zemí Evropy,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Slavnostní přivítání všech flašinetářů se uskuteční 14. srpna od 16 hodin před libereckou radnicí, kde zazní všechny nástroje. Od 19 hodin pak následuje koncert v kostele svatého Kříže v Liberci.

Ve čtvrtek 15. srpna pak budete možno se od 10:00 do 16:30 zaposlouchat v centru Liberce do hry flašinetů. Vše ukončí závěrečný koncert v Art-café Oblastní galerie Lázně.

Připraven je také doprovodný program, a to v podobě loutkového divadelního představení Jána Harusjaka z Divadla pod balkónom, dále pak ukázka hry velkého pouťového flašinetu. Rovněž bude možno zaposlouchat se do kramářských písní v podání Markéty Ježkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Padělky obuvi, kabelek i další zboží skončily ve skladu

20:48 Celní správa: Padělky obuvi, kabelek i další zboží skončily ve skladu

Téměř čtyři stovky výrobků podezřelých z porušování práv duševního vlastnictví. zajistili ústečtí ce…