Liberecký kraj: Náhradní rodinná péče nezahálí ani v době nouzového stavu

08.12.2020 20:29

I přes nařízená vládní opatření pokračuje Krajský úřad Libereckého kraje nadále v práci, jejímž cílem je propojení dětí s možnými pěstouny nebo osvojiteli. V roce 2020 se navzdory ztíženým okolnostem podařilo zabezpečit patnácti dětem z Libereckého kraje náhradní rodinnou péči formou osvojení a sedmnácti dětem péči pěstounskou.

Liberecký kraj: Náhradní rodinná péče nezahálí ani v době nouzového stavu
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Krajský úřad Libereckého kraje pro děti hledá i v době vyhlášení nouzového stavu z důvodu koronavirové epidemie vhodné žadatele. Všechny zúčastněné strany musí splňovat povinnosti stanovené zákonem. Proto i ve stavu omezení osobních jednání probíhá konkrétní seznamování žadatelů s dětmi. „Samotné setkání budoucích osvojitelů s dítětem probíhá samozřejmě osobně, a to za dodržení všech potřebných hygienických podmínek. V říjnu bylo s vhodnými žadateli propojeno pět dětí,“ vysvětlil Petr Tulpa, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální problematiku.

Díky dobré komunikaci s pracovníky Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Liberci, která v Libereckém kraji zajišťuje přípravu pro přijetí dítěte do rodiny, se daří nebrzdit ani potřebná důležitá řízení. V roce 2020 se podařilo i přes vnější překážky připravit čtyři taková přípravná setkání. Nyní probíhají individuální konzultace dálkovou online formou. Pracovníci Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy aktuálně vytváří plán pro další přípravu, která bude probíhat zejména distanční formou, aby mohla být zahájena co nejdříve.

„Přes veškeré těžkosti však stojí za zmínku, že v letošním roce se podařilo zprostředkovat patnácti dětem z Libereckého kraje náhradní rodinnou péči formou osvojení a sedmnácti dětem pěstounskou péči. A to není vůbec špatný výsledek,“ dokončil náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

16:05 KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

V průběhu letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 888 případů černého kašle /pertuse…