Liberecký kraj: Není pravda, že vždy soutěžíme na cenu

13.08.2020 15:16

Reakce na zprávu zastupitele Josefa Šedlbauera ke stavu školní budovy v jablonecké Podhorské ulici.

Liberecký kraj: Není pravda, že vždy soutěžíme na cenu
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Situaci s budovou střední školy v jablonecké Podhorské ulici samozřejmě řešíme od prvního dne. Na základě znaleckého posudku, který je již třetí v řadě, vyzval krajský úřad všechny dotčené subjekty, aby uplatnily škody u svých pojišťoven. Také jsme se obrátili na advokátní kancelář, která vše posoudí a pokud nedojde k mimosoudním dohodám, je možné, že budeme způsobenou škodu vymáhat právní cestou. Dokončení rekonstrukce budovy v Podhorské ulici je a stále bude naší prioritou.

Způsob zadávání veřejných zakázek v tzv. dynamickém nákupním systému, který Liberecký kraj aktivně využívá i pro pořizování technického dozoru investora, je plně transparentní, přehledný a neustále otevřený i pro nové firmy. Jeho výhody, přehlednost a pružnost proto využívá stále více zadavatelů. Není pravda, že vždy soutěžíme na cenu, to není ani dle zákona o zadávání veřejných zakázek možné. Vedle celkové nabídkové ceny se hodnotí také délka praxe a referenční zakázky osoby ve funkci technického dozoru investora (TDI). Ráda bych také upozornila na to, že detailní zpráva ke způsobu výběru TDI byla již před časem předložena zastupitelům Libereckého kraje.

Andrea Fulková
mluvčí Krajského úřadu Libereckého kraje.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…