Liberecký kraj: Potravinová pomoc míří do škol již popáté

14.03.2019 21:33

Rada kraje schválila předložení žádosti ministerstvu práce a sociálních věcí o finanční příspěvek na potravinovou pomoc dětem v regionu. Liberecký kraj se na celém projektu podílí aktivně od samého počátku. Ve školním roce 2019/2020 se přidá již popáté. Kraj se snaží zajistit dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin pravidelnou kvalitní stravu ve školních jídelnách mateřských a základních škol.

Liberecký kraj: Potravinová pomoc míří do škol již popáté
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Liberecký kraj je v tomto projektu průkopníkem, jelikož se do výzvy ministerstva práce a sociálních věcí zapojuje od začátku. Jsem rád, že se díky tomu mohou děti, které pocházejí z ekonomicky a sociálně slabších rodin, kvalitně najíst. Pomůže jim to i v jejich začlenění do kolektivu svých vrstevníků,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V průběhu projektu poskytne kraj školám finanční prostředky na zajištění školního stravování. Školní jídelny za ně opatří nákup potravin a připraví hotová jídla. Stravné bude hrazeno ve výši běžné ceny jídla poskytnutého v rámci školního stravování.

Do pilotního projektu potravinové pomoci se ve 2. pololetí školního roku 2015/2016 zapojilo 23 škol, ve školním roce 2016/2017 43 škol. Ve školním roce 2017/2018 a 2018/2019 to bylo shodně již 62 škol a školských zařízení.

Bližší informace k projektu jsou zveřejněny na informačním a vzdělávacím portálu ZDE.

Přehled počtu dětí a vynaložených částek v jednotlivých výzvách:

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…