Liberecký kraj: Vedení liberecké knihovny přebírá nová ředitelka

01.04.2021 21:44

Blanka Konvalinková, která 11 let úspěšně řídila Krajskou vědeckou knihovnu v Liberci, odchází k 31. březnu ze své pozice a vedení knihovny předává své dlouholeté kolegyni a zástupkyni Daně Petrýdesové, jež uspěla ve výběrovém řízení a funkci převezme od 1. dubna.

Liberecký kraj: Vedení liberecké knihovny přebírá nová ředitelka
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

V posledních letech, pod vedením Blanky Konvalinkové, se knihovna rozvinula v moderní instituci, která nabízí knihovní a výpůjční služby nejen fyzicky, tedy tradičním způsobem, ale realizuje je i prostřednictvím nejmodernějších technologií v prostředí internetu. Stala se také místem setkávání a významným kulturním a vzdělávacím centrem města a regionu, které nabízí širokou škálu pořadů, besed a výstav, dále spolupracuje se školami a také vzdělává učitele v oblasti rozvíjení čtenářských dovedností.

„Krajskou vědeckou knihovnu vedly vždy silné osobnosti a každá ji posunula o kus dopředu. Blance Konvalinkové náleží poděkování za léta práce v knihovně a nadšení, se kterým ji dělala. Krajská vědecká knihovna má skvělou pověst nejen v Liberci, ale v celém kraji a daleko za jeho hranicemi. Pověst se nebuduje snadno a ještě mnohem obtížnější je ji dlouhodobě udržet. Blance Konvalinkové a jejímu týmu knihovníků se to dařilo a já jsem jí za to moc vděčná,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Dana Petrýdesová prošla v liberecké knihovně několika odděleními od vedení Informační služby po řízení Odboru služeb. V této pozici byla v uplynulých letech zodpovědná za nabídku a design veřejných služeb knihovny a za řízení a provoz všech oddělení nabízejících služby veřejnosti.

„Společně s týmem spolupracovníků jsme v knihovně vybudovali nové služby reagující na aktuální potřeby veřejnosti, například nabídku e-knih a dalších elektronických zdrojů, vzdělávací aktivity pro školy i veřejnost (včetně online), zaměřovali jsme se i na osoby s handicapem. Díky zavedení nové technologie se zjednodušily výpůjčky i návraty. Kolegyně Dana Petrýdesová prosadila větší propagaci knihovny na sociálních sítích, a kromě stálé péče o rozvoj provozních oddělení včetně poboček se velkou měrou podílela na moderní podobě nového webu,“  řekla Blanka Konvalinková.

„Paní Petrýdesová pracuje v Krajské vědecké knihovně léta. Zná velmi dobře provoz, zázemí a také má jasnou vizi knihovny do budoucna. Těším se na spolupráci a na další směry, kterými se knihovna pod jejím vedením vydá,“ dodává Květa Vinklátová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…