Liberecký kraj podepíše memorandum s Českou mincovnou

25.05.2015 18:02

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta podepíše trojstrannou dohodu o spolupráci s Českou mincovnou a statutárním městem Jablonec nad Nisou. K podpisu memoranda o využití areálu bývalé jablonecké porodnice, která je majetkem Libereckého kraje, dojde v pátek 29. května 2015. Přítomný události bude rovněž náměstek hejtmana pro ekonomiku Marek Pieter. Slavnostní akt a tisková konference se uskuteční v 13:40 hodin v prostorách České mincovny v ulici U Přehrady, v Jablonci nad Nisou.

Liberecký kraj podepíše memorandum s Českou mincovnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Liberecký kraj chce i nadále podporovat rozvíjení města Jablonce nad Nisou jako významného centra mincovní a medailérské výroby, proto souhlasil s návrhem České mincovny, která o areál v Turnovské ulici projevila zájem.

„Při příležitosti podpisu memoranda představíme architektonickou maketu vyrobenou na základě studie renomované kanceláře OK PLAN ARCHITECTS. Ukážeme, jak by mohla v budoucnu vypadat nová mincovna, která svým pojetím snese srovnání s těmi nejmodernějšími mincovními provozy na světě,“ doplnil Radek Šulta, ředitel a místopředseda představenstva České mincovny.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…