Liberečtí krajští radní jednali se zástupci Místních akčních skupin

08.11.2014 12:40

V sídle kraje se tento týden uskutečnilo setkání členů Rady Libereckého kraje se zástupci Místních akčních skupin (MAS) působících v Libereckém kraji. Schůzka se uskutečnila na základě inspirace ze Zlínského kraje, kde se členové rady s MAS setkávají pravidelně.

Liberečtí krajští radní jednali se zástupci Místních akčních skupin
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Během dvouhodinového jednání jednotliví zástupci MAS představili svou činnost, prezentovali dokončení úspěšných projektů a informovali o aktivitách, které nyní připravují. Na závěr se uskutečnila diskuze, kde se hovořilo zejména o možnostech spolupráce a o finanční podpoře v příštím roce.

„Práci Místních akčních skupin si velice ceníme, jejich úloha ve venkovském prostoru je nezastupitelná,“ uvedl hejtman LK Martin Půta.

Liberecký kraj s Místními akčními skupinami spolupracuje a dlouhodobě je finančně podporuje. Jedná se o půjčky, dotace na činnost či příspěvky na zpracování integrovaných strategií rozvoje.

„Rozhodli jsme se, že tato setkávání budeme pořádat pravidelně přímo v regionu, kde Místní akční skupiny působí,“ doplnila krajská radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova Ivana Hujerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…