Lidé díky aplikaci ČEZ EPP pomohli pohybem stovce projektů

27.10.2015 14:58

Uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem nasbírali za necelý půlrok body již pro sto projektů, kterým Nadace ČEZ následně věnovala částku přesahující osm milionů korun. Nejrychleji zvládli lidé „zabodovat“ projekt Pomoc pro Boženku, kterému zajistili podporu během pouhých tří dnů. Zatímco první stovku podpořili profesionální i amatérští sportovci svým během, chůzí či jízdou na kole, pro další projekty mohou lidé nově sbírat body i tancem.

Lidé díky aplikaci ČEZ EPP pomohli pohybem stovce projektů
Foto: cez.cz
Popisek: Lidé díky aplikaci ČEZ EPP pomohli pohybem stovce projektů.

Tříletá Boženka trpí nevyléčitelným genetickým onemocněním spinální muskulární atrofie. Díky oddané rodičovské péči je stále ve velice dobrém stavu, přestože lékaři předpovídali, že se svých třetích narozenin nedožije. Povědomí o tomto vzácném onemocnění je v České republice velmi malé, nemocní a jejich rodina proto často neví, jak s nemocí bojovat. Uživatelé EPPky svým pohybem pomohli vzniku organizace, která bude šířit osvětu s cílem zvýšit možnosti podpůrné léčby.

Pomoci se dočkal také Domov Sue Ryder v Praze. Díky podpoře uživatelů aplikace opravil část střechy v domově pro seniory, kteří jsou závislí na nepřetržité péči sociálních pracovníků a zdravotníků. Rekonstrukce poškozené části střechy památkově chráněné budovy Michelského dvora jim zajistí bezpečný a klidný domov.

Přehled všech podpořených projektů přináší speciální stránka www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace EPP Pomáhej pohybem.

V tuto chvíli na podporu stále čeká například osvětový projekt organizace SVĚTLA PRO SVĚT, který upozorňuje českou veřejnost na osud handicapovaných v rozvojových zemích. Tam totiž i běžná oční vada, vyžadující dioptrické brýle, může vyřadit dítě ze vzdělávacího procesu a způsobit, že se nebude moci nikdy plně zapojit do společnosti. V zemích, kde připadá jeden oční lékař na 900 tisíc obyvatel, není podobná situace výjimečná. „Vždy máme nasazeno několik projektů zároveň, aby lidé měli z čeho vybírat. Někomu je bližší pomáhat dětem, jinému handicapovaným, někdo zase rád sbírá body pro projekty na ochranu životního prostředí. Společné ale mají to, že jim není lhostejné jejich okolí,“ vysvětlila Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Podpořit vybraný projekt je jednoduché. Stačí si zdarma stáhnout aplikaci EPP Pomáhej pohybem do chytrého mobilního telefonu s operačním systémem iOS či Android, a pak s každým krokem chůze, při běhu či při cestě na kole sbírat body pro vybraný projekt. Nově lze navíc sbírat body a pomáhat i při tanci. Skupina ČEZ vyšla vstříc přáním uživatelů a v rámci podzimní aktualizace aplikace EPP Pomáhej pohybem rozšířila seznam pohybových aktivit právě o tanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…