Linka bezpečí: Děkujeme za společně zvládnutý rok 2020

19.01.2021 7:36

Rok 2020 byl jistě pro mnohé rokem velmi náročným. Jinak tomu nebylo ani na Lince bezpečí. Z důvodu pandemie covidu-19 jsme byli nuceni omezit počet pracovníků na směně, potýkat se s karanténou zaměstnanců nebo sníženým stavem konzultantů z důvodu čerpání ošetřovného kvůli zavřeným školám.

Linka bezpečí: Děkujeme za společně zvládnutý rok 2020
Foto: linkabezpeci.cz
Popisek: Linka bezpečí - logo

Jsem hrdá, že i přes veškeré komplikace se nám podařilo udržet nonstop provoz a být tak dětem k dispozici 7 dní v týdnu 24 hodin denně. Z důvodu rostoucího zájmu o online komunikaci jsme rozšířili provozní dobu chatu z osmi na dvanáct hodin a otevřeli další chatovací místnosti. Vytíženost jsme zaznamenali i v online poradenství. Rodičovská linka také prodloužila svou provozní dobu a jako další formu pomoci jsme spustili vlastní podcast s názvem Na tenké Lince. Během nouzového stavu jsme s dětmi nejčastěji řešili psychické potíže, problémy v rodinných vztazích, syndrom CAN nebo potíže na internetu. Rodiče se potýkali s výchovnými problémy nebo řešili téma předávání dětí v rámci porozvodového uspořádání.

Financovat organizaci, jakou je Linka bezpečí, rozhodně není jednoduché a současná situace nám to ani neulehčuje. Dotace MPSV a MVČR jsou pro nás existenčně důležité, stejně jako podpora generálních partnerů ČSOB a Nadace O2. Na místě je též poděkovat široké škále dárců, kteří i přes své vlastní potíže, způsobené nouzovým stavem, nám zachovali svou přízeň. Významnými partnery jsou nadace, fondy, střední i menší firmy napříč různého zaměření v jejich oblasti podnikání. V posledních letech nás významně podporují města, obce, městysy a společně je prezentujeme na mapadobra.cz. Roste počet individuálních dárců a jejich zájem pomáhat dětem, z čehož máme pochopitelně velkou radost. Ti všichni si zaslouží naše poděkování, protože díky této pravidelné podpoře můžeme více plánovat rozvoj, modernizaci provozu, kapacity atd.

Linka bezpečí je vysoce profesionální organizací, poskytující krizovou pomoc, a společně s Rodičovskou linkou naplňuje své poslání v oblasti rodinných vztahů. Mé poděkování, obdiv a úcta patří všem zaměstnancům, odborným konzultantům, intervizorům, psychologům, kolegům z realizačního týmu, lektorům či externím poradcům.

Zvláštní poděkování patří všem těm, kteří na nás v této nelehké době mysleli a šili pro naše konzultanty roušky, zajistili nám dezinfekční prostředky nebo pořádali různé charitativní a sportovní online akce a výtěžek věnovali Lince bezpečí.

Soňa Petrášková
ředitelka Linky bezpečí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Konference zhodnotila přínosy pražského operačního programu

19:02 MHMP: Konference zhodnotila přínosy pražského operačního programu

Hlavní město jako řídicí orgán Operačního programu Praha – pól růstu ČR uspořádalo v úterý 21. květn…