Lipenský KOLO - toč bude plný energie

24.09.2015 11:39

Ideálním tipem pro strávení pondělního státního svátku 28. září je už čtvrtý ročník Lipenského KOLO - toče, při kterém cyklisté i inline bruslaři vyrážejí z Lipna nad Vltavou na Jezerní cyklostezku směrem k Frymburku, dále přívozem přes hladinu přehrady a z Přední Výtoně zpět do Lipna.

Lipenský KOLO - toč bude plný energie
Foto: LIPENSKO s.r.o.
Popisek: Lipenský KOLO - toč

Na trase bude připravená celá řada soutěží a her, když si v rámci spolupráce s energetickou společností E.ON mohou všichni vyzkoušet i pestrou škálu přepravních prostředků na elektrický pohon.

„Letošní KOLO - toč přinese celou řadu novinek, ale také například znovu připravenou Lipenskou hřebenovku, která zpestřila i loňský ročník. Její trasa vede přes vrchol Kramolína,“ uvedla za organizátory akce Eva Černíková ze společnosti Lipensko. Celá akce startuje v 10 hodin v Lipně nad Vltavou v přístavu Marina Lipno u budovy Kapitanátu. „Tam si také účastníci vyzvednou kartu, na kterou budou dostávat razítka z jednotlivých stanovišť a také jim zajistí spoustu slev, když například přívoz z Frymburku na Frýdavu i lanová dráha na Kramolín bude pro ně zdarma,“ vysvětlila Černíková.

Pondělí bude také den, kdy obec Lipno nad Vltavou, společnost Lipno Servis a energetická společnost E.ON utuží svou spolupráci podpisem memoranda (více ve druhé přiložené správě od společnosti E.ON). Návštěvníci tak budou testovat elektrokola, elektroskútry, elektroauto smart, elektrokoloběžku i další atrakce. „Mezi největší lákadla bude rozhodně patřit prohlídka auta Tesla, nebo e - letadla na pláži pod Aquaworldem,“ upozornila Černíková.

Zmínila, že na KOLO - toč může každý vyrazit i bez potřebného vybavení, protože u budovy Kapitanátu je jako vždy připravená i půjčovna kol a inline bruslí. „Z KOLO - toče se stává tradiční akce pro všechny, kteří chtějí načerpat energii v krásné přírodě, které trasy nabízejí. Navíc si účastníci užijí zábavu a poznají i nové přepravní prostředky,“ zve všechny na Lipno Černíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…