Lipník uzavřel sérii místních kol YPEF u VLS

06.02.2016 13:23

Dva deváťáci Tereza Musilová a Lukáš Ježek společně s osmákem Jaroslavem Klikou jsou posledními vítězi série místních kol mezinárodní vědomostní soutěže Young People in European Forests 2016 (Mladí lidé v evropských lesích), kterou v rámci jednotlivých divizí Vojenských lesů a statků ČR, s.p. organizovali podnikoví lesní pedagogové od 25. ledna do tohoto úterý.

Lipník uzavřel sérii místních kol YPEF u VLS
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Tříčlenné družstvo základní školy Osecká z Lipníku nad Bečvou zvítězilo 2. února v místním kole pořádaném tamní divizí VLS a postupuje do regionálního kola v Hranicích, kde se 22. března utká s dalšími vítězi místních kol organizovaných na Moravě o účast v národním finále.

Projekt Mladí lidé v evropských lesích (Young People in European Forests) je určen mladým od 13 do 19 let. Nadnárodní evropská soutěž vznikla z iniciativy polských lesníků. YPEF si klade za cíl zlepšení povědomí o významu lesů a lesnictví pro rozvoj společnosti. VLS soutěž podporují nejen jako finanční partner, ale podnikoví lesní pedagogové se do projektu zapojují i organizačně.

Vítězové místních kol u VLS postupují do regionálních kol, pokud uspějí i zde, čeká je národní finále v reprezentačních prostorách České zemědělské univerzity v Praze na zámku v Kostelci nad Černými lesy nedaleko hlavního města. Vrcholem je pak v září 2016 mezinárodní kolo, kam postupuje absolutní vítěz kola národního. V minulých letech se konalo v Estonsku, Portugalsku, Německu a Rumunsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…