Lipník uzavřel sérii místních kol YPEF u VLS

06.02.2016 13:23

Dva deváťáci Tereza Musilová a Lukáš Ježek společně s osmákem Jaroslavem Klikou jsou posledními vítězi série místních kol mezinárodní vědomostní soutěže Young People in European Forests 2016 (Mladí lidé v evropských lesích), kterou v rámci jednotlivých divizí Vojenských lesů a statků ČR, s.p. organizovali podnikoví lesní pedagogové od 25. ledna do tohoto úterý.

Lipník uzavřel sérii místních kol YPEF u VLS
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Tříčlenné družstvo základní školy Osecká z Lipníku nad Bečvou zvítězilo 2. února v místním kole pořádaném tamní divizí VLS a postupuje do regionálního kola v Hranicích, kde se 22. března utká s dalšími vítězi místních kol organizovaných na Moravě o účast v národním finále.

Projekt Mladí lidé v evropských lesích (Young People in European Forests) je určen mladým od 13 do 19 let. Nadnárodní evropská soutěž vznikla z iniciativy polských lesníků. YPEF si klade za cíl zlepšení povědomí o významu lesů a lesnictví pro rozvoj společnosti. VLS soutěž podporují nejen jako finanční partner, ale podnikoví lesní pedagogové se do projektu zapojují i organizačně.

Vítězové místních kol u VLS postupují do regionálních kol, pokud uspějí i zde, čeká je národní finále v reprezentačních prostorách České zemědělské univerzity v Praze na zámku v Kostelci nad Černými lesy nedaleko hlavního města. Vrcholem je pak v září 2016 mezinárodní kolo, kam postupuje absolutní vítěz kola národního. V minulých letech se konalo v Estonsku, Portugalsku, Německu a Rumunsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…